Mijn (fake) penny board

Ze worden steeds bekender: de penny boards. Je ziet overal Tumblr foto’s opduiken van stijlvolle jongens en meisjes met penny boards. Ik vond het er wel stoer en vooral ook heel leuk uitzien, dus ik besloot wat research te gaan doen. 

 

Je hebt het ‘echte’ merk: Penny. Dit zijn de originele penny boards, die je hebt in allerlei kleuren en maten. De bekendste boards zijn zo rond de 120 euro. Dit vond ik te duur, aangezien ik nog nooit had geskate en ik dus nog niet wist of ik het leuk zou vinden of überhaupt zou kunnen.

Toen kwam ik uit bij de ‘namaak’ penny boards. Dit zijn skate boards die gewoon van een ander merk zijn, maar heel erg op de echt penny boards lijken. Je kunt ze overal vinden: op internet, in speelgoed winkels of in sport winkels. Er zijn hele goedkope fake penny’s, die waarschijnlijk niet zo’n goede kwaliteit hebben, en je hebt wat duurdere (meestal nog steeds een stuk goedkoper dan een echt penny), die al heel erg in de buurt komen van de echte boards. Ik heb een tijdje lopen zoeken, maar uiteindelijk heb ik mijn (fake) penny board gevonden bij de Perry Sport. Hij is van het merk Spex en hij kost (afgeprijsd) €39,99. Je had hem in 3 kleur combinaties, ik heb degene met het groene deck en de blauwe wieltjes gekozen. Hij is erg stevig en heeft een goede kwaliteit.

De enigste nadelen zijn dat hij niet heel goed stuurt, dus ik kan niet makkelijk een hoek om komen (gewoon bij sturen is geen probleem, alleen de scherpe bochten zijn lastig), en dat je niet erg lang door blijft rollen, waardoor je vaak moet blijven afzetten. Ik weet natuurlijk niet hoe dit bij andere penny/skateboards is, misschien hoort dit wel gewoon zo ;) Maar ik ben erg tevreden met mijn board. Ik gebruik hem thuis niet zo vaak, omdat er in mijn buurt alleen maar hobbelige, verzakte steentjes liggen, waar je om de seconde overheen valt. Maar ik ga wel eens met Tessa penny boarden bij haar thuis of in het park. Nu kan ik misschien een ‘echte penny’ vragen voor m’n verjaardag :)

                

Ik heb deze blog post geschreven naar aanleiding van een filmpje dat Tessa en ik hebben gemaakt toen we aan het penny boarden waren in het park. Zo kunnen jullie ook meteen zien hoe mijn penny board werkt ;) Enjoy! (Enne.. Dit is het aller eerste youtube filmpje op ons kanaal! Dus duimpje omhoog en abboneer! :D )

 

Reacties

Tuijd
8 jaar geleden

Hallo, at heel toevallig is, toen ik wat minder ervaard was, heb ik precies hetzelfde board gekocht. Zelfs de kleuren. Ik had ook last van deze problemen, denk 3 maanden terug heb ik nieuwe lagers, en nieuwe wieltjes gekocht, daardoor rolt hij nu zelfs beter dan een nieuwe echte pennyboard (ik heb ook 10 euro in totaal meer betaald) Als ik jou was, zou ik op internet zoeken naar skate winkel (en dan jouw plaatsnaam). Daar zullen ze vast nieuwe lagers en wieltjes hebben, ik had de duurste lagers en wieltjes, maar je kunt ook voor de wat goedkopere varianten kiezen. Voor het sturen: wat velen zeggen, wat ook helpt, maar t word er wel gevaarlijker van, pak een ringsleutel van maat 14 en draai daarmee de moer tegen de klok in, onthou hoevaak je dat hebt gedaan, want bij de amdere kant doe je precies hetzelfde, doordoor gaat je board dus wel beter sturen, maar het word wel wat gevaarlijker, dus zorg dat de moer niet hoger dan 2mm boven het einde van de bout komt. Als je daarna nog nepiet tevreden bent, volg je de volgende stappen: Draai je board met die wieltjes naar boven. Leg je voet (of je knie) op het midden van je board. Pak de voorste 2 wieltjes vast, die ga je allebei ( niet tegelijk ) naar beneden drukken, zorg dus dat je voet goed stevig op het board staat. Daarmee maak je het sturen zeer soepel, maar moet je er ook meer moeite voor doen. Hetzelfde doe je aan de achterkant. Ik hoop dat deze reactie je geholpen heeft! Groeten Tuijd.

Ruth
8 jaar geleden

Hallooo mijn penny board stuurt niet en ik heb hele kleinen wieltjes maar grotere wielen vind ik te duur wat nu

UNICORN
8 jaar geleden

Hee lekker late rea? Aankomende zaterdag ga ik mijn Yamba oxelo cruiser kopen het heeft dezelfde vorm als penny en zelfde model. Ik heb er al is op gereden en hij rijd super! Hij stuurt goed je hoeft niet vaak aftezetten en voor €50 bij decathlon wat nog een goede prijs is in vergelijking met Echte pennyboard zeker een aanrader!

Lara
8 jaar geleden

hee, superleuk artikel! Ik ben zelf ook op zoek naar een redelijk goedkope (fake) penny board en heb hier echt wat aan!!

Dankjewel,
XX Lara

Floor
8 jaar geleden

Heyyy misschien een late reactie maarja he beter ooit dan nooit :p ik skate zelf ook al een paar jaartjes en ik zag dat je een beetje moeite had met sturen. Onder aan je pennyboard heb je twee frames zitten. Als je wat makkelijker wilt sturen moet je de frames wat losser draaien. Ik hoop dat je iets aan mijn tip hebt :)

Selena
9 jaar geleden

Super leuke blog Tessa! Ik blijf jullie zeker volgen!!

Xxx

Marit
9 jaar geleden

Hoooi!
Leuke blog :)
Ik ben ook al een tijdje opzoek naar een (nep) pennyboard. Maar dit lijkt me wel een aanrader hahah
xx

bob
10 jaar geleden

Hallo, ik ben bob.
Ik ben 12 jaar en zoek een leuke en spontane vrouw. Ik houd van pizza met lasagne. Ik ben van oorsprong duits maar praat nederlands. Mijn moeder heet natasha. Mijn vader is ook nog single, hij haat mijn moeder. Dus zoekt u een leuke spontane duitser, neem dan nu contact op: 01514080025
Alvast bedankt voor uw reactie op deze reactie aka reactieception. Met vriendelijk groet. BOB

bob
10 jaar geleden

Hallo, ik ben bob.
Ik ben 12 jaar en zoek een leuke en spontane vrouw. Ik houd van pizza met lasagne. Ik ben van oorsprong duits maar praat nederlands. Mijn moeder heet natasha. Mijn vader is ook nog single, hij haat mijn moeder. Dus zoekt u een leuke spontane duitser, neem dan nu contact op: 01514080025
Alvast bedankt voor uw reactie op deze reactie aka reactieception. Met vriendelijk groet. BOB

ramez emad
10 jaar geleden

01514080025

Reactie plaatsen